CNC kabinet

CAD/CAM programiranje KUMA

CNC tim na Republičkom takmičenju Tehničara za kompjutersko upravljanje 2016.

Nakon duže pauze, pod okriljem Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zajednice mašinskih škola Srbije, organizovano je Republičko takmičenje Tehničara za kompjutersko upravljanje. Takmičenje je organizovano u četiri discipline: ručno programiranje CNC struga, ručno programiranje CNC glodalice, programiranje CNC struga pomoću CAD/CAM programskog paketa i programiranje CNC glodalice pomoću CAD/CAM programskog paketa. Učešće na Republičko takmičenje obezbeđivao se plasmanom među prva dva mesta na Regionalnom takmičenju.

Politehniku – školu za nove hehnologije na ovom takmičenju predstavljali su učenici IV5 odeljenja: Nemanja Rak, Nikola Deljanin i Miloš Marković kao i Marko Gavrilović, učenik III7 odeljenja. Mentor ovom timu za ručno programiranje bio je Gojko Stijelja, a za programiranje pomoću CAD/CAM sistema Jovan Miletić.

lrIMG_5875

Na regionalnom takmičenju održanom u Pančevu svi takmičari naše škole plasirali su se na Republičko takmičenje. Osvojena su dva prva i dva druga mesta. Ovo takmičenje predstavljalo je veliko iskustvo našim takmičarima. Poslužilo je kao dobra priprema za predstojeće Republičko takmičenje.

Republičko takmičenje, održano u Subotici, donelo je mnogo radosti školi, takmičarima i njihovim mentorima. U četiri discipline školski tim osvojio je tri prva i jedno treće mesto. Škola je ovakvim rezultatima u pojedinačnoj konkurenciji ubedljivo najuspešnija škola od svih mašinskih škola Srbije u oblasti programiranja kompjuterski upravljanih mašina.

  • Nikola Deljanin osvojio je 1. mesto u kategoriji Automatskog programiranja KU struga.
  • Marko Gavrilović osvojio je 3. mesto u kategoriji Ručnog programiranja KU struga.
  • Nemanja Rak osvojio je 1. mesto u kategoriji Automatskog programiranja KU glodalice.
  • Miloš Marković osvojio je 1. mesto u kategoriji Ručnog programiranja KU glodalice.

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

Maturanti, prvaci Srbije, uspešno su upisali fakultete i nastavljaju svoje školovanje. Ostaje žal što pri upisu na Mašinskom fakultetu ovi njihovi uspesi nisu olakšavali upis na fakultet, već im je vreme utrošeno za pripremu takmičenja uskratilo kvalitetniju pripremu za prijemni ispit. Tako je Mašinski fakultet ostao bez jednog izuzetnog studenta, ali je Građevinski fakultet na drugoj strani profitirao istim. Škola i mentori im žele uspešan završetak studija i sve najbolje u daljem profesionalnom i ličnom razvoju. Pred Markom je još jedna godina školovanja, još jedna prilika na ovom takmičenju, …  🙂 Možda, ko zna, bez opterećenja, ako bude pristao da priprema za prijemni na fakultet trpi…

28. avgusta 2016. - Posted by | CAD/CAM programiranje, CNC glodalica, CNC strug, O školi, Ručno programiranje

Nema komentara.

Postavi komentar