CNC kabinet

CAD/CAM programiranje KUMA

Oživeti bajku

Pred PoliArdo timom, sekcije Politehnike – škole za nove tehnologije, našao se problem automatizovanja eksponata muzeja čokolade u Beču.

Eksponat

Beogradski studio „Skills Division“ izradio je, na osnovu idejnog projekta, maketu većih dimenzija i ugradio motore za pokretanje njenih elemenata. Neophodna im je bila elektronika koja će, po predviđenom scenariju, pokretati ugrađene elemente ove makete.

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

Na preporuku prijatelja PoliArdo tima, koji je procenio da bi ovaj problem mogao biti rešen znanjem i iskustvom tima sekcije, PoliArdo timu predočen je problem.

Školski tim ponudio je rešenje ovog problema i nakon kratkog vremena krenulo se u realizaciju. Nabavljene su sve neophodne komponente, izmodelovana je i odštampana noseća ploča, izvršeno montiranje elemenata, povezivanje kontakata, napisan je program za mikro-kontolersku jedinicu i izvršeno je testiranje elektronskog sklopa. U roku od dogovorenih 7-10 dana tim je isporučio elektronski sklop koji je bio spreman za ugradnju.

Obzirom da su rokovi za isporuku kompletnog eksponata bili pri kraju, nakon ugradnje automatike nije ostalo vremena za ispitivanje i fino podešavanje čitavog sklopa. „Skills Division“ odveo je kompletan tim u Beč kako bi se na licu mesta, u Muzeju čokolade, gde se ovaj eksponat izlaže, izvršilo fino podešavanje i konačno puštanje u rad.

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

Bajka je oživela! Projekat u kojem smo učestvovali pružio nam je neizmerno iskustvo, rad na rešenju konkretnih problema, problema koji je predstavljao zadatak iz snova. Svi očekivani i u toku rada nastali problemi rešeni su na zadovoljstvo svih. Eksponat nastavlja svoj život u muzeju. Posetioci će, pored bezgraničnog broja vrlo interesantnih eksponata, imati priliku da uživaju i u ovom, nama najdražem eksponatu, kome je naš skromni doprinos dao deo sjaja koji on nosi.

Kroz ovaj projekat, PoliArdo tim, pored iskustva, stekao je nove prijatelje i sponzore. Naknada za urađeno ogledaće se u nabavci nove i upotpunjavanju postojeće opreme, koju će koristiti svi postojeći u budući članovi sekcije naše škole.

Hvala svima iz „Skills Division“ i Muzeja čokolade u Prateru. Zahvalnost dugujemo i kompaniji „3D Solutions Technology“ koji je verovao u nas. Bilo je pravo zadovoljstvo raditi i družiti se sa Vama! 🙂

27. jula 2017. - Posted by | Industrijski primeri, O školi, Robotika i mehatronika

Nema komentara.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: