CNC kabinet

CAD/CAM programiranje KUMA

Neformalno usavršavanje nastavnika: Elektronsko učenje na daljinu primenom školske platforme E-škola

Prvi dan (28.12.2012.)

U prkos  završenog prvog polugodišta i nastupajućeg raspusta, a na insistiranje zainteresovanih kolega, grupa entuzijasta okupila se u subotu popodne na neformalnom usavršavanju nastavnika. Tema okupljanja bila je: Elektronsko učenje na daljinu primenom školske platforme E-škola.

1

Ovom prilikom kao napredni oblik korišćenja elektronskog učenja na daljinu predstavljen je način korišćenja Moodle platforme kroz primer akreditovanog seminara nastavnika „Dobra priprema za čas – uspešan čas“ koji je organizovao i sprovodi OK Centar iz Bora.

2

Na našoj školskoj platformi E-škola predstavljeni su primeri za predmete Informatika, Projektovanje tehnoloških sistema za 3. godinu i Tehnologija za KUM. Dati su primeri načina prezentovanja nastavnih sadržaja, aktivnosti polaznika kurseva i očekivanja predavača na ovim nastavnim sadržajima.

3

Nakon uvodnog izlaganja o mogućnostima i primerima korišćenja Moodle platforme, otvoreni su na E-školi korisnički nalozi kolegama koji ih do tog trenutka nisu imali. Tom prilikom kolegama su kreirani i odgovarajući kursevi za predmete na kojima drže nastavu.

4

Između ostalog, bilo je reči i o pozitivnim utiscima učenika koji su, pored klasičnog vida nastave, uključeni i u ovaj metod nastave.

Na samom kraju polaznici su na platformi uz pomoć predavača prošli kroz kratak kurs „Korišćenje Moodle platforme u ulozi učenika“.

5

Prvu grupu polaznika ovog vida stručnog usavršavanja činili su: Maja Mutić, Biljana Đurović, Radojka Jaredić, Milena Šobot Konstantinov, Irena Bunardžić, Dragan Milosavljević, Nikola Zdunić, Vladimir Krnjajić i Milan Milosavljević. Organizatori predavanja su Jelena Stojanović i Jovan Miletić.

6

U narednom periodu planirano je još jedno okupljanje ove grupe nastavnika. Tom prilikom će se proći kroz praktične primere kreiranja aktivnosti i nastavnih sadržaja na školskoj platformi.

U zavisnosti od daljeg interesovanja ostalih kolega biće oformljene nove grupe polaznika , sa kojima bi se po istom principu izvršilo popularisanje ovog tipa nastave kao jednog od dodatnih vidova osavremenjavanja nastavnih metoda.

Drugi dan (27.04.2013.)

Kao po pravilu, termin za neformalno usavršavanje nastavnika u našoj školi rezervisan je za prvi dan raspusta, tako je i ovog puta bilo. U subotu popodne okupila se grupa kolega koja je izrazila želju da odsluša, nauči, razmeni iskustva ili utvrdi svoja znanja u vezi postavljanja nastavnih materijala na školskoj platformi.

Klik za uvećanje!

 Tema ovog drugog dana okupljanja bila je ovladavanje postavljanja svih oblika resursa na Moodle platformi, kao i načini upisa učenika na kurseve.

Vladimir Krnjajić

Neformalnom usavršavanju nastavnika ovom prilikom prisustvovali su: Maja Mutić, Jovana Radisavljević, Biljana Đurović, Sanja Najdak, Jelena Čuškar i Vladimir Krnjajić.

Treći dan (13.01.2014.)

IMG_20140113_124926

I ovog puta kolege su se okupile u toku zimskog raspusta. U ponedeljak prepodne okupila se grupa kolega koja je izrazila želju da odsluša, nauči, razmeni iskustva ili utvrdi svoja znanja u vezi postavljanja nastavnih materijala na školskoj platformi.

IMG_20140113_124832

 Tema ovog trećeg dana okupljanja bila je ovladavanje postavljanja svih oblika resursa na Moodle platformi.

IMG_20140113_124809

Neformalnom usavršavanju nastavnika ovom prilikom prisustvovali su: Irena Bunardžić, Radojka Jaredić, Ivana Uršl, Miloš Milić, Milan Milosavljević i Vladimir Krnjajić.

IMG_20140113_124903

1. januara 2013. - Posted by | O školi

2 komentara »

  1. I kako sad da „lajkujem“ već „lajkovano“? 😛

    Komentar od jelena100janovic | 29. aprila 2013. | Odgovori


Postavi komentar