CNC kabinet

CAD/CAM programiranje KUMA

Pokretni multimedijalni orman

Ovom prilikom predstavljamo vam ideju multimedijalnog ormana koji se lako može transportovati od jedne do druge prostorije. Kompletan projekat proizašao je iz potrebe da se, u što većoj meri, koriste savremeni multimedijalni nastavni materijali u opšteobrazovnim i opštestručnim predmetima, koji se realizuju u klasičnim učionicama. Sama konstrukcija osmišljena je tako da obezbeđuje brzu tehničku pripremu, kako se ne bi gubilo dragoceno vreme školskog časa za pripremu ove tehnike.

Dve nezavisne celine obezbeđene su bravicama za zaključavanje sadržaja ormana, čime se obezbeđuje vredna tehnika koja je unutar multimedijalnog ormana. Orman je na točkovima, čime se obezbeđuje lak transport do učionice u kojoj će biti upotrebljen.

Digitalni video projektor smešten je u gornjem delu multimedijalnog ormana i montiran je na podesivoj kosoj ravni. Specijalni mehanizam obezbeđuje fiksiranje željenog ugla pod kojim će video sadržaj biti projektovan na platnu, zidu ili nekoj drugoj površini pogodnoj za projektovanje. Poklopci video projektora, kada je gornji deo ormana otvoren, mogu se koristiti kao police za odlaganje nastavnih materijala.

U donjem delu ormana nalazi se polica, koja se pri korišćenju multimedijalnog ormana izvlači i služi kao podloga za laptop računar. Ispod pokretne police nalazi se fiksna polica koja služi za odlaganje nastavnih materijala, zvučnika i dr. Na samom dnu multimedijalnog ormana je prostor za odlaganje kalema za produžni naponski kabal (motalica za kabal).

Škola je do sada obezbedila ovakva četiri multimedijalna ormana. Osmišljavanje, izrada i montaža ovih ormana delo je učenika i nastavnika škole.

Prilog o ovim ormanima predstavlja želju da se kolegama u drugim školama ponudi upotrebljiva ideja za realizaciju ovakvog ili sličnog projekta.

Advertisements

12. aprila 2013. - Posted by | O školi

1 komentar »

  1. Kukali smo i kukali… a onda smo ih i dobili. Hvala kolega 😀

    Komentar od jelena100janovic | 13. aprila 2013. | Odgovor


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: