CNC kabinet

CAD/CAM programiranje KUMA

Virtualna CNC glodalica

Ovom prilikom predstavljamo programski paket virtualne CNC mašine pod imenom Swansoft CNC Simulation. Ovaj softver je jako koristan u obuci korišćenja i podešavanja CNC mašina. Pri podešavanju ove virtualne mašine postavljaju se rezni alati, pripremak, definišu se korekcije alata, pozicija nulte tačke obratka, unosi CNC G kod programa, kao i sve ostale radnje koje su neophodne na realnoj CNC mašini. Softver je namenjen prevashodno za obuku operatera KUMA mašina.

Na snimku ispod ovog teksta prikazano je uključivanje KUMA glodalice sa upravljačkom jedinicom Sinumerik 840/810D i njeno puštanje u automatskom režimu radu.

Na snimku je prikazano izvođenje jednostavne obrade glodanjem koja koristi dva rezna alata. Da bi se počelo sa radom na mašini neophodno je dostizanje referentnih tačaka na mašini, uostalom pogledajte.

U samom softveru moguće je snimanje procesa rada (snimak prikazan iznad ovog teksta nastao je upravo iz samog programskog paketa), omogućava merenja izradaka, prikaz radnog prostora i same mašine bez zaštinog kućišta radnog prostora mašine, uključivanje zvuka rada mašine i zvukova koji se javljaju u toku procesa obrade i mnogo toga još.

Nakon što se uspešno savlada ovakva virtualna CNC mašina može se očekivati da korisnik ima sasvim dovoljno znanja i veština za rad na realnoj KU mašini.

Ovaj programski paket se ne preporučuje za simulaciju rezultata obrade, jer je suviše grubo prikazuje. Za tu namenu poželjno je koristiti neka druga softverska rešenja.

8. januara 2014. - Posted by | CNC glodalica

Nema komentara.

Postavi komentar