CNC kabinet

CAD/CAM programiranje KUMA

Zaštitni vizir

U aktuelnom trenutku pojavila se potreba za zaštitu medicinskog osoblja, radnika u prodavnicama, na šalterima i samih građana. PoliArdo tim Politehnike – škole za nove tehnologije rešio je da na neki način pomogne svima.

Izmodelovani su neophodni delovi za zaštitni vizir. STL fajlove za izradu nosača providne folije i kopči za pričvršćivanje folija možete preuzeti klikom na ovaj link.

Pri štampanju osnovnog nosača vizira nije potrebano uključivati suport. Pored nosača vizira neophodno je odštampati i 3 do 4 kopče.

Za zaštitnu barijeru iskorišćena je plastična folija koja se koristi u spiralnom koričenju A4 formata papira. Njeno postavljanje maksimalno je olakšano uz pomoć odštampanih kopči.

Za kompletiranje vizira koristi se i lastiš koji se podešava individualno od osobe do osobe.

Ideju za ovaj vizir dobili smo od drugih. Trudili smo se da postojeća rešenja unapredimo i dobijemo proizvod koji će se na što kraći i jednostavniji način kompletirati.

Bilo bi dobro da se ovaj članak podeli u što većem broju, kako bi se što veći broj osoba koji poseduju 3D štampače uključio u izradu zaštitnih vizira, koji bi mogli doprineti usporavanju širenja COVID-19 virusa. Slobodno delite fajlove za njihovu izradu! 🙂

18. marta 2020. - Posted by | CNC glodalica

Nema komentara.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: