CNC kabinet

CAD/CAM programiranje KUMA

PoliBoti na FLL takmičenju 2015/16.

FLL (FIRST Lego League) predstavlja međunarodno takmičenje u konstrukciji i programiranju Lego robota koji autonomno rešava zadatke na terenu i u naučnoistraživačkom i timskom radu, kroz osmišljavanje i odbranu projekta na zadatu temu. Ove godine je tema bila reciklaža. U ovoj sezoni takmičenja učestvovalo je više od 233.000 učenika u 29.000 prijavljenih ekipa iz 80 zemalja.

U prvoj zvaničnoj sezoni u Srbiji, „Politehnika“ – škola za nove tehnologije, sa svojom ekipom sačinjenom od učenika prvog razreda, i ove godine uzela je učešće na ovom međunarodnom takmičenju.

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

Ekipa učenika naše škole pod imenom PoliBoti, na nacionalnom FLL takmičenju, osvojila je prvo mesto u kategoriji realizacije zadataka na stolu i ukupnom plasmanu. Naš tim ovom prilikom ostvario je najveći broj bodova u ringu sa skorom od 392 boda. Ekipi su dodeljeni veliki i mali pehar i proglašeni su šampionima nacionalnog FLL turnira.

Na snimku ispod ovog teksta možete osetiti atmosveru sa nacionalnog takmičenja i videti kako je ekipa PoliBota ostvarila najveći broj bodova na stolu sa zadacima.

Na osnovu rezultata na nacionalnom prvenstvu ekipa PoliBoti plasirala se na Regionalno takmičenje, koje je održano 5.3.2016. godine u mestu Rablje ob Dravi, Republika Slovenija. Delegaciju učesnika iz Srbije pored našeg tima činili su i učenici Prve Kragujevačke gimnazije, članovi ekipe pod imenom LegoGym.

Za Regionalno takmičenje PoliBoti su na osnovu stečenih iskustava na prethodnom takmičenju dodatno radili na usavršavanju robota, taktike, programa, projekta i ukupnog načina predstavljanja svog rada. Na samom takmičenju broj osvojenih bodova za stolom popeo se na 602 boda, što se pokazalo dovoljnim za treće mesto u ovoj disciplini. Na snimku ispod prikazan je rad robota sa ostvarenih 602 boda.

U kategoriji Konstrukcija i programiranje robota ekipa PoliBoti je od strane sudija nagrađena prvim mestom, za šta im je dodeljen pehar u ovoj kategoriji.

Snimak ispod ovog teksta prikazuje u krupnom planu rad robota pod imenom EskiVator. Snimak je nastao u prostorijama škole, a ostvarenih 602 boda predstavlja maksimalni broj bodova koje je ekipa pripremila u ovoj sezoni.

Škola je zbog loše materijalne situacije bila prinuđena da odustane i ne pošalje ekipu na Evropsko otvoreno prvenstvo koje se održava na Tenerifima u Španiji. Konačno, može se reći da su PoliBoti ostvarili uspešnu sezonu predstavljajući školu iz koje su došli. Iskustvo i znanja koja su ovom prilikom stekli vrednija su od svih medalja, pehara i priznanja.

Ekipu PoliBoti činili su sledeći učenici: Katarina Šekeljić, Nikola Starčević, Mihajlo Mihajlović, Nikola Denovski, Milić Tadić, Mateja Frulja i Aleksandar Berber, njihovi mentori bili su Jelena Stojanović i Jovan Miletić. Ekipi su od ogromne pomoći bili i Katarina Perendić (učenica završnog razreda) i direktor škole Dušan Milovanović.

28. aprila 2016. - Posted by | O školi, Robotika i mehatronika

Nema komentara.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: