CNC kabinet

CAD/CAM programiranje KUMA

Politehnika na FLL takmičenju

First Lego League (FLL) predstavlja internacionalno takmičenje učenika od 9 do 16 godine starosti. U ovoj godini je po prvi put u Srbiji organizovano državno takmičenje ove lige.

Učenici prvog razreda naše škole u ekipi pod imenom C-3PO takmičili su se u sklapanju i programiranju Lego robota, istraživanju, osmišljavanju inovativnog rešenja i prezentaciji osmišljenog projekta na zadatu temu. Ovogodišnja tema projekta bila je: „Kako unaprediti proces učenja“.

U delu takmičenja koje je svim učenicima bio najinteresantniji, igra sa robotom koji autonomno rešava zadate probleme na terenu određene dimenzije, ekipa C-3PO u konačnom skoru osvojila je 2. mesto. Nakon ovog praktičnog dela imali su obavezu da pred komisijom predstave svoje konstrukcione ideje robota, programe i strategiju rešavanja zadataka.

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

Projektni zadatak učenici su obrazlagali i prezentovali posebnoj komisiji. Ovaj deo takmičenja predstavljao je najteži izazov našoj ekipi.

Ono u čemu smo bili najbolji je treći deo takmičenja. Njega je najteže objasniti, predstavlja specifičnost FLL takmičenja. U suštini predstavlja odbranu osnovnih vrednosti ovog takmičenja: takmičenje pomažući drigima, zajednički napredak (timski rad), svest da do odgovora dolazimo zajedničkim radom, da je ono što otkrijemo i naučimo važnije od činjenice da li ćemo pobediti, trudimo se da dostignemo nivo profesionalnosti na uljudan, saradnički način i na kraju: sjajno se zabavljamo svo vreme. U ovoj oblasti C-3PO dobio je najveći broj bodova od svih ekipa i odgovarajuću nagradu, na koju smo posebno ponosni.

Pehar

Ekipu su činili: Marija Majstorović, Luka Lekić, Milan Milošević, Nemanja Laganin, Nikola Maksimović, Luka Ćulum i Nikola Šuput.

Posebno se zahvaljujemo Huge Media marketinškoj agenciji iz Beograda koja nam je svojim sponzorstvom omogućila pojavljivanje na ovom prestižnom internacionalnom takmičenju.

Advertisements

31. januara 2015. - Posted by | O školi

Nema komentara.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: