CNC kabinet

CAD/CAM programiranje KUMA

SinuTrain – Sinumerik Operate

Škola je za novu školsku godinu obezbedila Sinumerik-ove SinuTrain programske pakete. Softver jednog od svetskih lidera proizvođača upravljačkih jedinica za CNC mašine.

SinuTrain-ov Sinumerik softver namenjen je za programiranje i testiranje CNC programa na računarima programerskih mesta. Obezbeđuju potpuno vernu simulaciju rada KU mašina sa Sinumerik upravljačkim jedinicama.

Ovim programskim paketima škola se vraća u poziciju koja obezbeđuje praćenja najsavremenih trendova u oblasti eksploatacija KU mašina. Za uspešnu primenu ovih programskih paketa školi je u skorom planu nabavka nekog tipa KU mašine sa integrisanom upravljačkom jedinicom ovog tipa.

Siemens-ov Sinumerik sistem upravljačkih jedinica, zahvaljujući Sinumerik Operate okruženju, pojednostavljuje obuku za njihove upravljačke jedinice. Savladavanjem korišćenja Sinumerik Operate interfejsa obezbeđuju se znanja potrebna za programiranje i korišćenje svih savremenih upravljačkih jedinica ovog proizvođača, jer im je okruženje identično. Ovo je ogroman napredak Sinumerik upravljačkih jedinica.

Jedna od novina uvedenih sa Sinumerik Operate interfejsom predstavlja i ShopMill i ShopTurn dijalog sistem programiranja. Ovim sistemom programiranja KU mašina omogućava se jednostavno, lako, programiranje u proizvodnim pogonima, direktno na samim upravljačkim jedinicama mašina. Operaterima CNC mašina na raspolaganju je veliki broj rešenja programiranja najčešće primenjivanih zahvata. Ovim sistemom obuhvaćeni su gotovo svi zahvati pri struganju i glodanju radnih predmeta. Dijalog sistemom moguće je programiranje i obradnih centara na bazi glodalice i na bazi struga. Sinumerik Operate upravljačke jedinice omogućavaju kompatibilnost sa prethodnim generacijama upravljačkih jedinica, tako da je moguće programiranje u ISO (G) kodu, sa upotrebom ciklusa.

Ljubaznošću predstavnika Siemens Sinumerik-a, omogućena je obuka za dva nastavnika naše škole. Pored kolega iz Pančeva, Kragujevca i Sremske Mitrovice oni su na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu odslušali predavanja na ovu temu. Obuka je realizovana u dva radna dana.

Tom prilikom je predavač dr. Slobodan Tabaković kroz SinuTrain programski paket obradio osnove Sinumerik Operate interfejsa, upoznavanje i korišćenje ShopMill i ShopTurn dijalog sistema programiranja. Kroz obuku je na samom kraju seminara savladan i dodatni programski paket pod imenom CAD-Reader.

Ovom prilikom se organizatorima i realizatoroma seminara zahvaljujemo na uloženom trudu, odličnim radnim uslovima i stečenim znanjima.

Advertisements

29. avgusta 2014. - Posted by | CNC glodalica, CNC strug, Ručno programiranje

Nema komentara.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: