CNC kabinet

CAD/CAM programiranje KUMA

Akreditovani seminari za školsku 2012/2013. i 2013/2014. godinu

„POLITEHNIKA“ – škola za nove tehnologije je ispred Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, za naredne dve školske godine (1012/2013. i 2013/2014. god.) akreditovala četiri seminara za stalno stručno usavršavanje nastavnika, vaspitača i stručnih saradnika.

Seminari traju tri radna dana po 8 sati rada (ukupno 24 sata). Nakon kojih se izdaju Uverenja sa 24 boda.

Koleginice Valentina Mladenović i Dušica Jovanović su autori i realizatori seminara pod nazivom:

  • Implementacija modularnih nastavnih planova i programa usmerenih na dostizanje radnih kompetencija„. Seminar je zaveden u Katalogu programa stalnog stručnog usavršavanja pod rednim brojem 723. Za koordinatora je predviđena Dušica Jovanović (ddamljanovic@gmail.com, 011/319-3641 lokal 52, 060/682-93-25). Detalje o seminaru možete pogledati na ovom linku.

Kolege Dragan Dimitrijević, Milan Milosavljević i Jovan Miletić autori su i realizatori sledećih seminara:

  • Upravljanje i osnovno programiranje KUMA tipa Emco Concept 55 sa Sinumerik 840D (strug / glodalica)„. Seminar je zaveden u Katalogu programa stalnog stručnog usavršavanja pod rednim brojem 769. Detalje o seminaru možete pogledati na ovom linku.

Predstavlja osnovni kurs za podešavanje i ručno pisanje CNC programa.

Na seminaru se u zavisnosti od toga za šta su se polaznici opredelili (strug ili glodalica), akcenat daje na ovladavanje podešavanja jedne od dve ponuđene KUMA mašine. Programom seminara ovladava se tastaturama upravljačke jedinice i mašine, podešavanje reznog i zteznog alata, definisanje korekcija alata, postavljanje nultih tačaka obratka itd. Savladava se pisanje programa za manje složene radne delove, upotrebom elementarnih funkcija za pisanje programa. Vrši se podešavanje KUMA mašine i izrada radnih delova na osnovu napisanih CNC programa u toku seminaru .

  • Napredno programiranje i upravljanje KUMA tipa Emco Concept 55 sa Sinumerik 840D (strug / glodalica)„. Seminar je zaveden u Katalogu programa stalnog stručnog usavršavanja pod rednim brojem 733. Detalje o seminaru možete pogledati na ovom linku.

Predstavlja napredni kurs za podešavanje i ručno pisanje CNC programa. Predviđen je kao nadogradnja osnovnog kursa.

Na seminaru se u zavisnosti od toga za šta su se polaznici opredelili (strug ili glodalica), akcenat daje na ovladavanje podešavanja jedne od dve ponuđene KUMA mašine. Programom seminara ovladava se pisanjem programa za složene radne delove, upotrebom ciklusa i funkcijama za korekcije poluprečnika alata. Vrši se podešavanje KUMA mašine i izrada radnih delova na osnovu napisanih CNC programa u toku seminaru .

  • Automatsko programiranje glodalice Emco Concept Mill 55 (FeatureCam ili ESPRIT programskim paketom)„. Seminar je zaveden u Katalogu programa stalnog stručnog usavršavanja pod rednim brojem 707. Detalje o seminaru možete pogledati na ovom linku.

Na seminaru, u zavisnosti od opredeljenja polaznika, savladava se jedan od dva ponuđena CAM programska paketa (FeatureCam ili ESPRIT).

Programom seminara ovladava se bibliotekama reznih alata, materijala obrade i reznih režima, radom u geometrijskom modulu programskog paketa, definisanjem pripremka i podešavanje nulte tačke obratka, uvoz gotovih modela iz različitih programskih CAD paketa, definisanje zahvata obrade (2,5D i 3D), definisanje tehnoloških parametara obrade, generisanje putanje alata i vizualizacija iste (simulacija rada CNC mašine), postprocesiranje CNC programa, verifikacija programa na KUMA, podešavanje KUMA mašine i izrada radnih delova na osnovu automatski generisanih CNC programa CAM programskim paketom u toku seminara.

Za koordinatora navedenih seminara predviđen je Jovan Miletić (mileticj@gmail.com, 060/277-50-58).

Advertisements

27. avgusta 2012. - Posted by | Akreditovani seminari, O školi

Nema komentara.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: