CNC kabinet

CAD/CAM programiranje KUMA

Politehnika na Kupu nacija mladih inovatora 2012.

Ove nedelje je u okviru Međunarodne  izložbe pronalazaka, novih tehnologija i industrijskog dizajna „Pronalazaštvo – Beograd 2012.“ održan Kup nacija mladih inovatora. Ova manifestacija održana je u Domu Vojske Srbije u organizaciji Saveza pronalazača Beograda. Naša škola uzela je učešće u okviru Kupa nacija mladih inovatora. Škola je izložila učeničke radove iz oblasti Lego robotike, Mehatronike, Zlatarstva i CNC tehnologija.

Na zatvaranju izložbe dodeljene su nagrade učenicima koji su izložili svoje radove.

Zlatnu medalju sa likom Nikole Tesle dobili su Valerija Spasojević i Ivan Matić (mentor Valentina Mladenović) za izložene primere malih robota od modularnih kompleta.

Srebrne medalje sa likom Nikole Tesle dobili su zlatari za izložene radove (mentor Nada Mladenović) i mehatroničar Ivan Matić (mentor Jovica Milosavljević) za izloženi Satni uređaj sa GPS korekcijom.

Bronzanu medalju sa likom Nikole Tesle dobio je tehničar za kompjutersko upravljanje Uroš Antić (mentor Jovan Miletić) za izložen Alat za izradu ergonomskog ortopedskog pomagala.

Na drugom programu RTS-a, u okviru emisije Kontekst, emitovan je prilog u učešću naše škole. Video prilog ispod ovog teksta predstavlja snimak emitovanog priloga.

Škola je od strane organizatora Izložbe nagrađena peharom i plaketom za celokupni nastup škole na Kupu nacije mladih inovatora 2012, a od strane Udruženja pronalazača Hrvatske za ukupni utisak nagrađena je plaketom.

Čestitke dobitnicima nagrada, uz želju da ovaj uspeh učenika bude pozitivan podsticaj ostalim učenicima naše škole kako bi se na sledećem Kupu nacija mladih inovatora ponovio identičan ili još bolji rezultat!

Advertisements

25. maja 2012. - Posted by | O školi

2 komentara »

  1. Честитам младим иноваторима и њиховим менторима. Свака част 😀

    Komentar od cicakslavka | 25. maja 2012. | Odgovor

    • Hvala koleginice! U ime svih.

      Komentar od MileticJ | 25. maja 2012. | Odgovor


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: